Glutenvrije oliebollen

Oliebollen à la Vlearmoes (glutenvrij)

Benodigd:
1        kg   B mix (wij hebben minder goede ervaringen met C-mix van Schär de laatste tijd, dus gebruiken we B)
2        st    eieren
22      gr    droge gist
1 1/2  el  fiberhusk
1         lt    warm/lauwe melk
1        eetl  broodaroma(zout)
1/2    lt      spa rood
De fiberhusk en broodaroma in 1/2 liter spa zetten.

Gebruiksaanwijzing:
De melk lauw maken en 1/2 in een mengkom
voeg nu ook de  mix B samen met de gist erbij.
Daarna de rest van melk en goed mengen nu.
Voeg als laatste de fiberhusk , broodaroma en water toe.
Nogmaals goed mengen daarna goed afdekken en 1 uur laten rijzen op
een warme plaats.

De olie na een uur verwarmen op 180c
bak de oliebollen in 5a8 min gaar.

Ik doe er altijd maar 5 in de pan met behulp van een ijsschep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.