Glutenvrije kwarkbolletjes

Benodigdheden:

250 gram kwark
250 gram GV meel (degene die het recept gaf gebruikte  Twello’s boerenbruin, wij gebruik Schär Brot-Mix)
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
50 gram suiker
3 eetl. melk
3 eetl. olie
2 eieren
Bereiding:

Olie, melk, kwark en eieren door elkaar roeren. Dan meel, vanillesuiker, suiker en bakpoeder erbij en tot een smeuïg deeg kneden. Met 2 lepels bolletjes vormen (deeg plakt nogal). Ik heb door de  helft van het deeg rozijnen gedaan.( er horen eigenlijk m&m’s in!!)
Broodjes in ongeveer 15 – 20 min. bij 200 graden bruin bakken.
Resultaat: lekkere, luchtige broodjes.

Gist toevoegen kán (maar bij Schär Brot-Mix zit dat er al in)
Wij voegen altijd 1 schepje Fiber-Husk toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.