Glutenvrije eierkoeken

Recept afkomstig van: http://allrecipes.nl/recept/15068/glutenvrije-eierkoeken.aspx

Ingrediënten voor 10 eierkoeken

  • 4 eieren
  • 4-6 eetlepels honing of agavesiroop
  • rasp van 1 citroen
  • 200 gr amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bedek een bakplaat (of twee) met bakpapier.
  2. Klop de eieren met de honing of agavesiroop en citroenrasp helemaal luchtig en schuimig, in ongeveer 5 minuten, met de elektrische mixer.
  3. Meng amandelmeel met bakpoeder en zout en schep dan voorzichtig door het eimengsel. Roer met een spatel door tot het net gemengd is.
  4. Schep met een lepel 10 hoopjes beslag op de bakplaat en strijk iets glad (ik heb ze in twee keer gebakken, de hoopjes lopen nog iets uit in de oven, doe ze niet te dicht bij elkaar)
  5. Bak de eierkoeken in 12-14 minuten licht goudbruin.

Wij hebben ze voor het eerst gemaakt op zondag 15 januari en 6 eetlepels honing gebruikt. Volgens Zahra zijn ze heerlijk! Volgens Thirza smaken ze precies als “gewone” eierkoeken 😉