Glutenvrije appeltaart, springvorm 26 cm

RECEPT VOOR GLUTENVRIJE APPELTAART

Voor een springvorm Ø 26 centimeter

  • 210 gram boter
  • 210 gram suiker
  • 250 gram glutenvrij meel (wij gebruiken Schär mix C)
  • 4 eieren
  • 1,25 theelepel bakpoeder
  • 4 appels
  • kaneel en rozijnen

Beslag:

Boter luchtig mixen, suiker toevoegen en weer mixen.

Eieren 1 voor 1 toevoegen en goed luchtig mixen

Dan meel en bakpoeder toevoegen, en daarna kort mixen (alleen goed mengen, niet doormixen).

(als je rozijnen wilt toevoegen, die nu in de beslagkom doen, niet meer mixen, alleen doorroeren)

Het dan ontstane deeg in de bakvorm doen.

Appels:

Appel schillen, ontpitten en in dunne schijfjes/plakjes  snijden. Mengen met kaneel en een klein beetje (lichte) basterdsuiker.

De appelschijfjes in het deeg drukken (tot aan de bodem)

Bakken:

Circa 45 minuten. Heteluchtoven: 180 graden C.

Nabewerking:

Na het bakken kun je de appeltaart bestrijken met (glutenvrije) abrikozenjam.

LEKKER SNOEPEN!   :88:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.